3 naravni pilingi, ki jih lahko pripravimo doma

Si želite nekaj storiti zase sedaj? Rešitev je lahko bližje kakor si mislite - kar v vaši kuhinji. Za vas smo zbrali tri domače pilinge z različnimi radodarnimi učinki, ki bodo vašo kožo resnično razvajali. Predvajajte si glasbo, ki vas sprošča in uživajte v razvajanju same sebe. Razmišljajte o lepih stvareh v svojem življenju in se prepustite naravnim učinkovinam na svojem obrazu. 

image

PILING ZA SUHO KOŽO - Z ZELENIM ČAJEM, OLIVNIM OLJEM, SLADKORJEM IN MEDOM

Kako deluje? Zeleni čaj je odličen vir antioksidantov, kar lahko pomaga prebuditi celice in se boriti proti poškodovani koži. Učinkuje kakor sredstvo proti staranju kože, pomaga pri zmanjševanju madežev, gub in brazgotin. Med deluje antibakterijsko ter hkrati kožo nahrani. Sladkor lahko vsebuje glikolno kislino, ki spodbuja obnavljanje celic in svežo kožo. Priporočamo mehkejšo vrsto sladkorja (kakor je organski bel sladkor ali rjavi sladkor). Olivno olje vsebuje tri pomembne antioksidante, ki se borijo proti prezgodnjemu staranju.

Sestavine:

  • 1 žlica suhih listov zelenega čaja (2-4 čajne vrečke)
  • 50 gramov sladkorja
  • 50 mililitrov ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 žlica medu

Navodila:

V skledi zmešamo vse sestavine in nanesemo na obraz ali telo. Masiramo približno 30 sekund. Speremo z vodo in čisto brisačo. Priporočamo uporabo enkrat na dva tedna.

P.S. Količina je primerna za večkratno uporabo. Piling lahko shranimo v zapečateni embalaži v temnem in hladnem prostoru.

OSVEŽUJOČ PILING - S KAVO, JOGURTOM, KOKOSOVIM OLJEM/MASLOM IN LIMONO

Kako deluje? Kava ni le naša najboljša jutranja prijateljica, poboža lahko tudi našo kožo. Kofein se hitro absorbira v kožo, ima antioksidativno in protivnetno delovanje. Kava odstrani mrtve celice, pospeši pretok krvi in vrača lep ten, limonin sok pa kožo posvetli. Jogurt in kokosovo olje kožo negujeta in navlažita. Kombinacija učinkovin deluje zelo osvežujoče in naredi kožo zelo mehko in gladko, koža pa bo tudi lažje vpila pozitivne učinkovine negovalnih serumov in krem.

Sestavine:

  • 2 žlici mlete kave
  • ¼ jogurta v lončku
  • 1 žlica kokosovega olja/masla
  • sok polovice limone

Navodila:

V skledi zmešamo vse sestavine in nanesemo na obraz. Masiramo približno 30 sekund. Na obrazu pustimo do 15 minut. Speremo z vodo in čisto brisačo. 

PILING ZA SIJOČO KOŽO - S KURKUMO, MANDLJEVIM MLEKOM IN SODO BIKARBONO

Kako deluje? Čeprav kurkuma lahko pušča madeže, je lahko zelo blagodejna za uravnavanje naravnega tona kože. Skozi uravnavanje encima v koži, ki proizvaja pigment, kurkuma posvetli starostne pege, brazgotine in druga razbarvanja kože. Kurkumina struktura zagotavlja odličen piling ter pomaga pri uravnavanju olja v koži, zaradi česar je lahko tudi odlična za aknasto kožo. Soda bikarbona zmanjšuje možnost za nastajanje aken in hkrati čisti kožo. Odpravlja rdečico in lahko hitro odpravi kolobarje pod očmi. Mandljevo mleko kožo neguje, zmehča in navlaži. 

Sestavine:

  • 1 žlica kurkume
  • 3 žlice mandljevega mleka
  • 3 žlice sode bikarbone

Navodila:

V skledi zmešamo vse sestavine in nanesemo na obraz. Masiramo v predhodno očiščeno kožo. Speremo z vodo in čisto brisačo. Po uporabi kožo navlažimo. 

P.S. Ne ustrašite se, če bodo ostali rahli madeži, sperite še enkrat ali pa uporabite nežno čistilno mleko. 

Po pilingu kožo navlažite. Tudi če imate mastno ali kombinirano kožo, je vlaženje nujen del rutine za nego kože, še posebej po pilingu obraza. Vlaženje pomaga preprečevati prekomerno proizvodnjo kožnih olj in ohranja zdravo in uravnoteženo kožo.

Izbrani izdelki za vas