KAKO OBDRŽATI MEHKE IN NAVLAŽENE USTNICE?

V svojo lepotno rutino premalokrat vključimo izdelke za nego enega izmed naših najbolj čutnih delov: ustnic.

image

Ustnice so še posebej občutljive na zunanje vplive, kot so vremenske spremembe, nizke temperature, suh zrak, veter in UV-žarki, ki kožo razpokajo. Zato potrebujejo ustrezno zaščito in vlažilno nego. Najpogostejši vzrok za razpokane ustnice je dehidracija, zato ne pozabljajte uživati veliko vode čez dan, da ohranjate kožo zdravo in mladostno. Privoščite pa si tudi sočno zelenjavo in sadje, ki vsebujejo poleg vode tudi obilico koristnih hranilnih snovi.

Kakšna nega je pisana na kožo vašim ustnicam?

Uporabljate lahko izdelke za nego ustnic, lahko pa jih vzdržujete tudi z doma narejenimi balzami in pilingi za ustnice.

Balzam, piling ali vlažilna maska? Na tem mestu boste zagotovo našli svojega favorita.

Pilingi za ustnice so znani kot odličen način za odstranjevanje odmrlih celic s kože. Doma ga lahko preprosto ustvarimo, tako da zmešamo sladkor, oljčno olje in med z malo mlačne vode. Pilingi so zelo koristni in priporočljivo jih je narediti vsaj enkrat na teden. Ko boste odstranili piling, ustnice obvezno takoj namažite z izdelkom za nego ustnic.

Nočne maske lahko prav tako izboljšajo stanje ustnic. Delujejo čez noč, tako da kožo na ustnicah zmehčajo, nahranijo in osvežijo.

Kako najenostavneje pripraviti domačo vlažilno masko za ustnice?

Da ohranite ustnice mehke in navlažene, potrebujete naslednje naravne sestavine:

  • aloe vero,
  • kumaro,
  • kokosovo olje,
  • čajno vrečko zelenega čaja.

Navodila

Aloe vera: Na ustnice nanesite naravni gel aloe vere. Pustite ga, da deluje čez noč, nato ga zjutraj sperite. Aloe vera odstrani odmrle kožne celice in pomaga zmehčati kožo.

image

Kumara: Na ustnice položite rezino kumare. Pustite, da jih njen sok navlaži. Po 10 minutah ga izperite. Kumara ima vlažilne lastnosti, poleg tega je polna snovi, ki spodbujajo obnovo tkiva v ustnicah (silicijev dioksid, kalij, vitamin C, folno kislino …).

Kokosovo olje: Nanesite majhno količino kokosovega olja. Dodajte kapljico ali dve olja čajevca za dodaten učinek. Izperite olje ali pa ga pustite, da deluje čez noč. Kokosovo olje vsebuje več pomembnih vitaminov in mineralov (folno kislino, kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij in cink), zaradi česar kožo vlaži in preprečuje luščenje.

Čajna vrečka zelenega čaja: V vročo skodelico namočite čajno vrečko zelenega čaja. V skodelici jo pustite približno pet minut. Ko je dovolj ohlajena, položite čajno vrečko na ustnice za nekaj minut. Zeleni čaj je prav tako preprost naraven tonik.

Po 25. letu se ustnice začnejo tanjšati. Kaj storiti?

Podobno kot začne koža na obrazu po 25. letu postopoma upadati, se začne koža na ustnicah tanjšati. Razlog je enak: naše telo ne proizvaja več toliko kolagena, ki je glavna beljakovina, iz katere je sestavljena koža, tudi tista na ustnicah.

Mlade ustnice so polne, ker vsebuje mlada koža veliko kolagena in hialuronske kisline, ki ohranja ustnice vlažne in napete.

Kako torej upočasniti ta naraven proces upadanja kolagena v telesu in posledično tanjšanja ustnic?

Pomembno je, da je naša prehrana bogata z beljakovinami in vitaminom C, ki sta bistvena za tvorbo močnega kolagena. Obenem pa se moramo izogibati pogostemu uživanju sladke hrane in sladkorja (kupljene sladice, doma narejene sladice iz bele moke in belega sladkorja, sladkane pijače, kupljeni sadni jogurti …). Prekomerno uživanje sladkorja namreč škodljivo vpliva na nastajanje kolagena.

UNDO Collagen Drink – naravna rešitev, kako zaužiti več kolagena

Odličen naraven izdelek s kolagenom in vitaminom C, ki vam bo pomagal zaužiti več te izjemno pomembne beljakovine, je napitek UNDO Collagen Drink.

Napitek z naravnim okusom borovnice vsebuje patentiran morski kolagen tipa I Naticol®. Ta tip kolagena je glavni gradnik kolagenske mreže v koži. Naticol® je edinstven tudi zaradi visoke stopnje absorpcije, saj ima v primerjavi z govejim ali svinjskim kolagenom (ki ju najpogosteje najdete v drugih izdelkih) kar do 50 % boljšo absorpcijo. To pomeni, da ga lahko naše telo bolje izkoristi.

Izbrani izdelki za vas

LASJE IN KOŽA
-57%
Akcijska cena 34,99 € Redna cena 80,97 €
Ogled izdelka