Brezplačna pomoč: 080 99 82

Blog

Pigmentni madeži, ki nas prezgodaj postarajo – se jih lahko znebimo?

Koža je celo življenje z vami in si zapomni vsa doživetja - nato pa vse to pokaže na zunanji strani. Razkriva vašo kronološko starost in vaš življenjski slog. Ali se preveč zadržujete na soncu? Ali je vaša prehrana zdrava? Preveč alkohola in cigaret? Ste zdravi? Imate hormonsko neravnovesje? Vaša koža je kot odprta knjiga.

Ena najbolj vidnih in vznemirljivih sprememb so temne pike ali madeži na koži, kot so melazma, hiperpigmentacija, ki sledi vnetnim procesom (npr. akne, luskavica, lichen planus, atopični dermatitis) in starostne temne lise. 

 

Melazma

Melazma je pogosta težava mladih žensk. Pojavi se kot sivi ali rjavi madeži na koži, zlasti na obrazu. Običajno jo povzročijo tablete nosečnosti ali kontracepcijske tablete ali pa so posledica genetike

 

Hiperpigmentacija 

Mnogi od nas so se borili z aknami ali drugimi kožnimi stanji. Kot da jih premagati ni dovolj težko, ti pogoji pogosto puščajo neenakomerno obarvanost kože. To je posledica procesa celjenja kože, ki sproži povečanje melatonina (kožnega pigmenta). 

 

Temne lise

Pege, ki jih prinaša starost, so zelo pogoste, še posebej po 50. letu. Mlajši ljudje pa jih lahko dobijo takrat, če veliko časa preživijo na soncu. Pojavijo se na izpostavljenih delih kože, kot so obraz, roke, ramena ali zgornji del hrbta. 

 

Kaj storiti?

V prvi vrsti zaščitite kožo pred soncem. Izogibajte se soncu med 10. in 14. uro, skrbno uporabljajte kremo za zaščito pred soncem in se pokrijte (klobuk s širokim robom, oblačila, ki pokrivajo roke in noge).


Poskusite jesti hrano z veliko antioksidantov, da zmanjšate vnetni odziv telesa (sveže sadje in zelenjava, zlasti temno listnato zelenjavo). Izogibajte se predelani hrani in sladkorjem, alkoholu in trans maščobam.


Za najboljše rezultate priporočamo inovativno novo nutri- kozmetično formulo SkinAX² ™. Klinične študije kažejo, da pomaga zmanjšati pigmentacije z uravnavanjem sinteze melanina, poveča sijaj kože in zmanjša pomanjkljivosti kože.

 


UNDO Anti age kapsule vsebujejo antioksidante SkinAX² ™ z dodanimi vitamini C, E in B2 ter koencimom Q10. 82% uporabnikov je bilo zadovoljnih z njihovimi učinki:

 

  • Manj temnih kolobarjev okrog oči
  • Manj temnih pigmentnih lis
  • Manj razpokanih kapilar in pordelosti na obrazu
  • Manj gub okrog oči
  • Povečana čvrstost in sijaj kože

 

← Nazaj na blog