Presenečeni boste, kako vam vožnja s kolesom stara kožo!

Se spomnite, ko so nas opozarjali, kako sonce pospešeno guba kožo? Kot ugotavljajo nove raziskave, se lahko sonce skrije pred še večjo nevarnostjo za prezgodnje staranje naše kože: onesnaženim zrakom zaradi izpušnih plinov (promet, kurjenje, industrija …).  Seveda nihče noče izgledati +10 let starejši. Učinkovita skrb za kožo je zato nujna. Pozabite na prazne obljube, izberite medicinsko razvito pomoč proti staranju kože.

image

»Če ljudje ne bodo nič storili, bodo na svojih obrazih nosili posledice onesnaženja. Gre za nekaj, kar moramo jemati zelo resno,« je v članku za britanski časopis The Guardian povedal lepotni kirurg Mervyn Patterson.

Z njim se strinja tudi prof. dr. Jean Krutmann iz Nemčije, eden izmed vodilnih raziskovalcev staranja kože pod vplivom okoljskih dejavnikov: »UV-poškodbe zaradi sonca so bile velika tema zaščite kože v zadnjih 20-30 letih. Zdaj nas bo zračno onesnaženje okupiralo za naslednjih nekaj desetletij

Zaradi zračnega onesnaženja 25 % več »starostnih peg«

Kot so pokazale Krutmannove raziskave, zračno onesnaženje na urbanih območjih poveča količino starostnih madežev in gub ter pospešuje staranje. Le majhno povečanje onesnaženja je dovolj, da se količina madežev na licih poveča za 25 %!

Med škodljivimi dejavniki za pospešeno staranje kože so seveda tudi izpostavljenost UV-žarkom (soncu), nezdrava prehrana in kajenje, vendar se je pokazalo, da onesnažen zrak povzroča največjo škodo – »vsaj kar zadeva starostno pigmentacijo na licih«.

Izkoristite ekskluzivni popust:

Niti na podeželju nismo varni pred toksičnimi delci

»Evropa je na gosto poseljena, drobne delce pa prenaša veter, zato je zelo težko ubežati tej težavi,« razloži Krutmann. Pospešeno staranje kože opažajo tudi pri relativno mladih ljudeh. »Če opaziš take spremembe pri ljudeh srednjih let, je to zaskrbljujoč trend.«

Drobni delci, prisotni v onesnaženem zraku, zaradi svoje majhnosti brez težave prodirajo skozi kožo in ji s toksičnim delovanjem škodijo na več različnih načinov – jo dražijo, povzročijo vnetne reakcije, povečano pigmentacijo, razgradnjo kolagena … »Ko je koža poškodovana, se prestavi v popravni način (ang. repair mode): sprožijo se posebni encimi, zadolženi za razgradnjo poškodovanega kolagena. Ko imamo kronično vnetje (koža je ves čas razdražena zaradi onesnaženega zraka, op. p.), ti encimi odstranijo več kolagena, kot ga lahko koža na novo proizvede. Zaradi tega koža postane ohlapna, kar se opazi v obliki gub

Kaj lahko storimo, da preprečimo prezgodnje staranje kože?

Ne glede na to, ali vas skrbi vpliv zračnega onesnaženja na stanje vaše kože (in očitno je to vse večji problem) ali bi samo radi poskrbeli za mlajši videz, boljšega izdelka od UNDO kreme ne boste našli.

UNDO krema deluje prav na tiste encime, ki pospešeno razgrajujejo kolagen, zaradi česar je naša koža videti postarana in zgubana. Ker s pomočjo posebne medicinske učinkovine Undo complexTM blokira delovanje teh encimov, ohranja napet videz kože. Klinično dokazano zmanjša gube za 25 % in poveča elastičnost kože za 10 %!

Naročite svojo UNDO kremo tukaj:

Poleg tega pa kožo zaščiti tudi pred škodljivim delovanjem drugih okoljskih dejavnikov, zaradi katerih se poveča nastajanje prosti radikali v našem telesu: UV-sevanje, kajenje, alkohol, hitra hrana, preveč sladkorja, škodljive kemikalije v kozmetiki in oblekah ... Ti so znani pospeševalci staranje kože. UNDO vsebuje hitro vpojne oblike vitaminov A, E in C, ki nevtralizirajo proste radikale in preprečujejo poškodbe kože na celični ravni.

Za res intenziven anti-age učinek pa ni dovolj le ustaviti propadanja kolagenske mreže, treba jo je tudi okrepiti in poskrbeti, da se dobro obnavlja. UNDO krema poskrbi tudi za to. Prav zaradi tega klinično dokazanega trojnega delovanja (prepreči encimsko razgradnjo kolagena + antioksidativno delovanje + spodbudi tvorbo novega kolagena) je UNDO krema vrhunski anti-age izdelek za vse, ki želite poskrbeti za mladosten in zdrav videz vaše kože.

Opaznih rezultatov se boste veselili že po 2 tednih, polno delovanje pa boste opazili po enem mesecu. Tako kot Katarina.

Katarina, 30 let: »Prva stvar, ki sem jo opazila ob uporabi UNDO kreme, je manjša globina gub«

»Prva stvar, ki sem jo opazila ob uporabi UNDO kreme, je manjša globina gub, druga pa popolna odsotnost mastnega leska, ki me pogosto spremlja pri uporabi druge kozmetike,« je bila zadovoljna 30-letna Katarina po enomesečni uporabi UNDO kreme. »Koža okoli oči je precej lepša, gub je manj. Zdi se mi, da je UNDO krema mojo kožo nekoliko “odebelila”, precej bolj čvrsta in prožna je. Všeč mi je tudi gosta tekstura kreme, pa tudi dejstvo, da zadostuje že nekaj kapljic.«

Hitri nakup:

Izbrani izdelki za vas